Urodziny HAYB -5% 🎂 Przy zakupie dwóch kaw Single Origin próbka kawy Chillwave - Gratis🎁
W dniach 15-21.07.2024

Coffee Collective - Kenia Gichathaini - 250g

Data palenia: 18.09.2024

89.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
12.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 22.5
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Agrest, Borówka, Nuty cytrusowe
Obróbka:
Washed
Wysokość uprawy:
1600-1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Coffee Collective - Kenia Gichathaini - 250g

Świeży, słodki i owocowy. Aromat borówki, cytrusów i agrestu

Farmer Gichathaini był pierwszą fabryką kawy, którą Klaus odwiedził w Kenii wiosną, kiedy Coffee Collective zostało założone. Kupowali już wcześniej kawę z tego młyna, ale minęło kilka lat od ostatniego zakupu.

Gichathaini jest jedną z najbardziej znanych spółdzielni w Kenii od wielu lat. Jest częścią stowarzyszenia Gikanda, które kiedyś składało się z Gichathaini, Kangocho i Ndaroini, dopóki ten ostatni nie został sprywatyzowany. W tym roku Gikanda otworzyła własny suchy młyn, co jest projektem realizowanym od wielu lat. Suchy młyn oznacza, że ​​mogą sami robić wszystko aż do poziomu eksportu, z wyjątkiem być może ostatecznego elektronicznego lub ręcznego sortowania i pakowania próżniowego. Powinno to oznaczać, że zarobią więcej dla siebie, ale także, że kawa może być szybciej transportowana i nie utknie w większym suchym młynie razem z kawą z setek innych fabryk.

Profil Sensoryczny: agrest, cytrusy, borówka

Premia za jakość:

Coffee collective działa zgodnie z wartościami przejrzystego handlu. Pomaga to stworzyć zdrową relację ze spółdzielnią i zapewnić jej finansową stabilność.

Palarnia płaci premię za jakość Gichathaini, która jest o 179% wyższa od ceny rynkowej (5,87 USD/funt FOB). Premia za jakość pozwala rolnikowi kontynuować produkcję kawy wyższej jakości.

 

Parametry:
Profil sensoryczny:
Agrest, Borówka, Nuty cytrusowe
Obróbka:
Washed
Wysokość uprawy:
1600-1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: